Skitseforslag


Hvad er et skitseforslag?

Hvorfor kan man ikke bare tegne detaljerede arbejdstegninger med det samme? 
Skitsefasen er den første og indledende fase i et byggeprojekt. 
Den indbefatter mange beslutninger, og der bør afsættes god tid til at få alle vigtige spørgsmål afklaret i skitsefasen, f.eks.: om den valgte løsning er den rigtige og bedste. Desuden skal man her skabe sig et overblik over hele projektet, udtryk, materialer og/eller økonomi. Når alt dette ligger fast, kan der i den efterfølgende fase laves mere detaljerede tegninger.
  
Et skitseforslag er et af de første tiltag på vejen, det er her der bliver taget de første skridt fra ide oppe i hovedet, og til en tegning nede på papiret. Når du har gjort dig de første tanker om, hvad det er, du har brug for, og hvordan du i store træk ønsker, at byggeriet skal se ud. Et skitseforslag kan bestå af en grundplan, plantegning, facadetegninger og rumlige skitser. De kan enten være tegnet med løs hånd, med lineal eller på en computer.

Jeg gjorden en opdagelse da jeg sad i og skulle udarbejde mit skitseforslag. Jeg havde simpelthen grebet opgaven helt forkert and, og derfor sad jeg og kunne ikke så mine skitser til at passe med de ideer jeg havde oppe i hovedet. 
Jeg startede med at se på nogle huse, for at få noget inspiration til hvordan jeg vil have at formen på borgerhuset skulle være. efter at have fundet flere forskellige former og bud på hvordan bygningen kunne se ud, så begyndte jeg at tegne indholdet af huset, der hvor jeg havde tænkt at det skulle placeres. Jeg stødte så desværre ind i det problem, at jeg ikke havde overvejet hvordan jeg skulle få plads til alle rummene med deres faktiske størrelse, når jeg har en fastlåst figur.
Det var som om jeg ikke kunne få tingene til at hænge sammen. og derfor var jeg nød til at tage en pause fra det at tegne, og få hovedet til at tænke på noget andet.

"Hvis du lærte noget, er det ikke spildt arbejde - Birgitte"

Her ses alle de skitser som jeg har kasseret gennem min udarbejdelses process af borgerhuset. ↑

Den rigtige vej (ihvertfald for mig)
For at gribe opgaven rigtigt and, så skal man gerne state med at udarbejde en skitse hvor man tegner nogle cirkler som er forbundet lige som man tænker at rummene skal være forbundet i bygningen. For at få det hele til at give mening, så tegner man cirklerne i den størrelse man tænker de enkelte rum skal have. (Eksempelvis som det fremstår af billederne herunder) ↓


På klassen lavede vi nogle eksempler på hvordan ide processen med cirklerne kan se ud. ↑
Cirklerne viser hvordan rummene hænger sammen, og hvordan man går fra det ene rum til det andet.



Derefter begyndte jeg at udarbejde mit borgerhus ved brug af cirkelmetoden, og efter at have tegnet alle cirklerne op, så var det nemt at se hvordan jeg tænkte at borgerhuset skulle se ud.


Når man sammenligner mine cirkler med det endelige skitseforslag, så ser man at jeg har brugt det samme opstilling af rummene i sidste ende, som da jeg tegnede cirklerne. 
Når man ser på mine cirkler, så har jeg indgangen placeret centreret, så man træder direkte ind i en hall, som kan bruges som opholds rum samt mange andre aktiviteter. Fra indgangspartiet kan man så gå ind i alle andre rum. Alle rum har direkte adgang fra indgangspartiet, den eneste undtagelse er grøn-køkkenet, men det er fordi at meningen med grøn-køkkenet er at spejderne eller nogen af de andre frilufts aktiviteter som kan forekomme, har direkte adgang til grøn-køkkenet udefra, uden at skulle gennem hele borgerhuset.

Når man ser på tegningerne over det endelige borgerhus, så ser man alle ligehederne mellem den endelige skitse og hvordan udfaldet af tegningerne endte med at se ud i sidste ende.

Kommentarer

Populære opslag